Akelig nieuws uit Brielen

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 year ago     532 Views     Leave your thoughts  

Akelige vondst
Maandagmorgen rond 8 uur bemerkten enige werklieden dat een persoon zich langs de Meiboomput opgehangen had. Onmiddellijk verwittigden ze de plaatselijke overheid die de persoon deed losmaken en hem binnen deed dragen in een naburig huisje.

Niemand herkende de persoon. tot nu toe is hij onbekend. Hij schijnt rond de dertig jaar oud te zijn, grof en fel van lichaamsbouw. Eenzelvigheidspapieren had hij niet bij zich, ook geen geld, slechts tien centiemen, zijn uurwerk en een kaars, drie zakdoeken en een halsdoek waarmee hij zich opgehangen had.

Auto-ongeval
Zondag kwam langs de grote baan een Franse auto voorbij gesnord, toen de stuurstang op zeker ogenblik haar verdere functie weigerde. In de draai van de baan kon de geleider niet genoeg het voertuig zwenken en reed hij tegen een mijlpaal.

Door de schok werden de drie inzittenden dooreengeworpen en kwamen er met de schrik van af. De geleider, zekere Fr. Foucart uit Rijsel werd uit de auto geslingerd en buiten bezinning opgenomen, erg bloedend uit een wonde aan het hoofd.

Uit ‘De Poperinghenaar’ van 1922 – www.historischekranten.be –

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>