Breiwerk en wol

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       3 years ago     460 Views     Leave your thoughts  

Zondag 18 januari 2015. Het concept ‘westhoek.net & De Kronieken van de Westhoek’ is de voorbije weken een stukje uitgediept. Wat een heerlijke hobby heb ik toch. Ik denk er vaak aan. Spelen met taal en tekst en internetgebeuren is echt mijn ding. De nieuwe site is in zijn definitieve vorm aan het vallen. Deze week waren er de zorgen omdat een aantal scripts het ding onnoemelijk traag hadden gemaakt, waardoor elk creatief proces even plaats moest maken voor praktische beslommeringen.

Gelukkig zijn die problemen opgelost en kan ik weer volop genieten van de uitbouw van mijn project. De linken tussen beide websites worden elke dag wat duidelijker en ook de Westhoekse invalshoek van taal, cultuur en verleden krijgt dat beeld wat ik voor ogen had. Dat is trouwens ook te zien aan het aantal bezoekers dat de voorbije weken sterk gestegen is. Waar de teletijdsmachine wat inspanning vraagt om in de gewenste geschiedenissen te raken, is www.dekroniekenvandewesthoek.be een spontane website waar iedereen vrijuit kan grasduinen en rondhuppelen. Je voelt het, beste bezoeker, ik sta nog altijd wild van de gekozen invalshoek. Het zal niemand verwonderen dat ik er mijn ziel in leg. Elke dag opnieuw komt er inhoud bij.

Teksten, verhalen, fantasie en waarheid worden in elkaar gevlochten als een breiwerk van verschillende kleuren wol in een eindeloze reeks van patronen. De basis is gelegd. Kijk nu maar gerust verder hoe alles zal groeien. De nieuwe site wordt een nooit geziene uitstap naar ons eigen verleden en dat van onze ouders en voorouders. Dat betekent geenszins dat ik niet meer schrijf. Geen paniek. Elke morgen opnieuw heb ik me de voorbije weken verdiept in het derde deel van het dagboek van Galbert uit 1128. De ruwe tekst van ‘De Komst van Graaf Dirk’ zal binnen een kleine week afgewerkt zijn.

Het nieuwe hoofdstuk zal in de teletijdsmachine verschijnen ergens begin februari. Er zal vooraf ongetwijfeld nog heel wat werk aan zijn om de tekst op te blinken. Met een frisse kop en goedgezind zou dat geen probleem mogen zijn. Wees er maar zeker van: de nieuwe telg van mijn ‘Kronieken van de Westhoek’ staat al te popelen om op het grote publiek losgelaten te worden. Tot volgende update, wie ondertussen www.dekroniekenvandewesthoek.be volgt, zal aangenaam verrast worden. Daar ben ik wel zeker van!

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>