Bulte Capron

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in  ,      3 years ago     484 Views     Leave your thoughts  

Bulte Capron, dat is van mijn langste onthoud. Hij was eindelijk rijk. Hij was eigenaar van vele hofsteên. Er was hier een metser die wrocht voor hem in Zuidschote daar, je was doende met een nieuwe hofstee te zetten ervoor. Je ruïneerde al die er waren. ’t Was altijd afbreken en afbreken en afbreken, ’t was nooit wel.

De boer moest het vervoer doen. Je reed zijn peerden op, je was zelf het gat af en als d’hofstee vernieuwd was, je mocht doorgaan. Maar als ge in zijn gratie stond was ’t een goên voor je. Ja had al dat je wilde. Ik heb hem genoeg gekend, een schelen duivel, je ging met een spakke, j’ had een poot die niet mee en wilde.

Ik heb meer dan een keer de barriere moten opendoen hier bij Henri Lemahieu als hij kwam. Dat was ook een hofstee van hem. Maar dien voer had geen benauwd ervan. Je dei al wat dat ie wilde ermee. Als hij kwam zei de boer: ‘ah, zijt gij daar weert, gij godver!’.

Het was van godver alhier en godver aldaar. Ze gingen daar aan ’t vloeken dat ’t wreed was. Dat was zijn vriend. Maar als Bulte Capron dood was en dat ze hem begraafden, ’t waren al stenen in zijn kist. Hij was weg met den duiven! Ze zeien dat.

 

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>