De kleene commissie van Tisten Verzande

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       4 months ago     189 Views     Leave your thoughts  

Tisten Verzande van ‘t ende de plaatse van Bambeke moeste voor affairens naar ‘t stee. En op nen schonen uchtend stijf vroeg pakte ie den ‘patattetrein’ die overtijd liep van Hondschoote naar Haezebroek. ‘t Wos ol den winterkant en alzo kwam ie met zijn dikken winterfrak, zijn panen klakke en zijn besten plastron rond den zeven toe in de statie van Haezebroek.

‘t Was nog half donker en er was nog bijkans niemand op route. Maar dat was een geheel ende geweest van Bambeke tot daar en gelijk of dat ‘n een komme of drie viere kaffie gedronken hadde voor dat ‘n ie hem op gang zette, jaa’t, dat zou met olleman gebeuren.

Tisten peinsde …. ‘t en gaat hier niemand mishanden …en hij ging ie daar tewege een blinden muur aanspreken uit oorzake van een kleene kommissie.

Jamaar, je weet waarachtig niet waar da ze uutkomen of hoe da ze ‘t rieken …maar daar kwam d’r juuste nen politie-agent die ol vroeg op ronde was toegelopen en die zag wuk dat Tisten tewege was.

Hola, zei de vent van de wet kortweg …hier nie …zulle.
Hoe…. hier nie …zei Tisten ..waar toen?
‘t Is mien ol gelijk, zei de agent, maar niet tegen de muren van d’huuzen.

G’hebt gie schone klappen, zei Tisten, maar ik en zijn ik van olhier nie…
Ge moet gie maar klinken hier of daar aan een huus in de strate, zei de agent.

Zo, Tisten trok rechte naar een groot huus en een beetje gepresseerd trok ie zeere twee keers aan de belle. Maar ‘t en duurde geen onze-vaders lezens…. Tisten hoorde geruchte in de gang…. de deure ging open en … men stak deur de splete een grote melkpanne buiten.

Wuk voor een aardige moden in ‘t stee, peinsde Tisten ..en ie gaf een moment later de panne weere bijkans vul.

Ja…. maar ‘t raarste van die affaire ..als Tisten de panne weere gaf… stak men hem zes frank vijf en twintig in de hand.

Potdorie …zei Tisten ..aan die tarief, ik gaan hier nog oltemets een keer weere keeren..olles is maar een wete.

Sjors in ‘De Ijzerbode’ van 1971

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>