De tien geboden voor de mannen

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 month ago     180 Views     Leave your thoughts  

De tien geboden van God bestaan reeds jaren en eeuwen. Nu hebben de vrouwen in Amerika ook tien geboden opgesteld – tien geboden voor de mannen!

Hewel, het is nog zo slecht niet gevonden en om onze lezereskens plezier te doen gaan we hier een vertaling van die tien geven. De mannen kunnen er hun profijt maar uittrekken.

1. De man moet niet gierig zijn op het huishoudgeld dat hij aan zijn vrouw ter hand stelt.
2. De man moet zijn neus niet steken in het huishouden.
3. De man moet thuis niet als een brombeer rondlopen.
4. De man moet niet altijd opvliegend en driftig zijn, maar bedaard en geduldig want de meeste vrouwen zijn zenuwachtige schepsels.
5. De man moet lieftallig zijn en moet er voor zorgen door zijn vrouw nog even graag gezien te zijn als in de tijd van hun vrijage.
6. De man moet denken dat hij niet sterker is dan Samson…niet wijzer dan Salomon en niet heiliger dan David…
7. De man moet niet te kort bij zijn familie wonen en evenmin bij de familie van zijn vrouw. De tussenkomst van familieleden brengt maar geharrewar in het huishouden.
8. De man zal geen kostganger in huis brengen.
9. De man zal er voor zorgen altijd proper en net te zijn.
10. De man zal zacht en welwillend zijn voor de kinderen – want de vrouw verliest haar genegenheid voor een man die de kinderen mishandelt.

Zo spreken de Amerikaanse vrouwen. Als de Vlaamse mannen die tien geboden naleven zal er in menig huisgezin waar het nu een hel, vrede heersen.

Uit de krant van 1923 – www.historischekranten.be –

 

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>