Dubbel en dik

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       5 months ago     377 Views     Leave your thoughts  

10 september 2017. Ik wil het nog even hebben over de nieuwe stijl van mijn kronieken. Die is nu twee weken online gezet en zo te zien wordt de restyling erg geäpprecieerd door mijn bezoekers. Dat is goed te zien in de bezoekstatistieken die een verdubbeling van bezoekers laten zien in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Sinds het ontstaan van de website hebben nu al 80.000 bezoekers 455.000 pagina’s bezocht. En dat aantal blijft maar stijgen.

Ik wil wel nog wat extra informatie geven over de nieuwe omgeving van mijn ‘Kronieken van de Westhoek’. Hoe kan de bezoeker het best zijn weg vinden in de overvloed van streekgeschiedenis? Eerst en vooral is er de bruin-oranje overzichtstabel van alle kronieken waar je via een eenvoudige klik naar de gewenste episode kan gaan. Eenvoudiger kan niet. Het bladerboek van je keuze kan je nu doorzoeken of delen met je vrienden. Uiteraard kan je elke kroniek lezen op je pc, tablet of smartphone. Printen is hier niet mogelijk, tenzij je screenshots neemt natuurlijk.

Op het einde van elke bladerkroniek zie je wat je nog meer kan doen ermee. Eerst en vooral kan je zien tot welk specifiek boek de kroniek van je keuze behoort. Momenteel zijn er al zes boeken beschikbaar. Dat wil zeggen dat je die kan bestellen bij de Standaard Boekhandel. Dat kan online op hun website en het boek kan ook afgehaald worden bij de winkel van je keuze. Veel Standaard Boekhandels in de Westhoek hebben deze boeken ook op voorraad.

De prijs bedraagt 27,50€ per boek, misschien veel geld, maar toch een prikje voor een turf vol streekgeschiedenis waar een heel jaar aan gewerkt is. Zijn geld dubbel en dik waard. Maar koop geen kat in een zak beste lezer. Elk van mijn zes boeken is leesbaar en doorbladerbaar online. Dat kan via de rode knop links. Je kan dus eerst behoorlijk proeven van de inhoud. Van A tot Z. In principe kan je die helemaal lezen, maar velen onder ons kiezen nog altijd de gezelligheid van een echt boek. Hoe dan ook, via een simpele klik op de omslag van elk boek surf je direct naar de website van de Standaard Boekhandel.

De zes boeken zijn nu ook beschikbaar in eFormaat voor iPad en eReader, voor de prijs van 9,50€. Een stuk goedkoper voor wie de boeken elektronisch wil lezen. Na een link op de omslag kom je terecht bij ‘boekenbestellen.nl’ die je bestelling keurig afwerkt. Binnen de minuut kan je al aan de slag gaan met lezen.

En dan is er nog een nieuwigheid. Voor wie geïnteresseerd is in één specifieke kroniek kan die nu als eBook mét illustraties aankopen. Voor de bescheiden prijs van 3,95€ per kroniek. Best interessant voor wie niet afhankelijk wil zijn van het internet en de kroniek op zijn tablet of eReader wil lezen ergens in een heerlijk vakantieoord, aan zee of in de tuinzetel. Door te klikken op de rood-bruine omslag kan je die direct aankopen via boekenbestellen.nl. Het is ook meegenomen dat je de gedownloade kronieken ook kan uitprinten als je dat wenst.

Op termijn wil ik nog een stukje verder gaan om kronieken per onderwerp of regio te bundelen in eBoeken die het zo bijvoorbeeld zullen hebben over de geschiedenis van Ieper, Diksmuide, Nieuwpoort. Of bijvoorbeeld de oorlogen met Frankrijk. Daar zal ik vermoedelijk werk van maken vanaf volgend jaar. Je mag trouwens nog deel 7 van mijn kronieken verwachten in het voorjaar van 2018.

Ik heb er ontzettend veel energie en tijd ingestopt en ben maar wat blij dat ik me nu weer volop kan concentreren op het schrijven van nieuwe kronieken. Na de release van ‘Hoe het Vlaams uit Frankrijk verdween’ ben ik deze week begonnen met het vervolg van ‘Dagboek van Augustijn’ en bevind ik me in de jaren 1570-1580. Het wordt alweer een boeiende kroniek. Zoals jullie dit van me gewoon zijn. Ik kan jullie meegeven dat ik tussendoor verder werk aan mijn bewerking van ‘Ieperse Histories’, een grote kroniek die veel honderden jaren geschreven werd door Ieperling met de naam ‘Boeteman’.

Voor wie graag mijn kronieken als tekst downloadt kan dit niet via de website www.dekronieken.com maar wel via www.dekroniekenvandewesthoek.be , zij het dan zonder illustraties. Eventjes zoeken en je vindt die daar vlot terug. Door het selecteren, kopieren en plakken van de tekst heb je in een mum van tijd de gewenste tekst in jouw tekstverwerker. Gratis. Voor mij geen probleem.

En nu ik het toch heb over zoeken en research, kan ik je best de functie ‘zoeken’ van de website www.dekroniekenvandewesthoek.be aanbevelen. Daar kan je alles, maar dan ook alles terugvinden wat ik ooit gepubliceerd heb op al mijn websites. Ideaal voor studenten, leerkrachten, researchers, geschiedenisliefhebbers, enzoverder. Laat me weten wanneer iets niet gaat zoals gepland of gewenst, dan probeer ik daar een mouw aan te passen. Nog veel plezier met ‘De Kronieken van de Westhoek’. Toch wel effectief die Vlaamse geschiedenis zoals je die nog nooit beleefd hebt? Of heb ik het verkeerd voor?

Nog een prettige zondag,

Ivan

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>