Een fles ketchup heeft er niets aan

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       2 years ago     505 Views     Leave your thoughts  

Zaterdag 8 augustus 2015. De struisvogel heeft zijn ei gelegd. Enfin, dat is toch het gevoel dat bij me heerst nu ik mijn hele vijfde deel van De Kronieken van de Westhoek volledig herlezen en verbeterd heb. Drie weken werk heb ik er aan gehad. Een job die concentratie en de nodige focus heeft gevergd. Teksten die bij zijn ontstaan al een keer of vier gecontroleerd werden, blijken een jaar later toch nog vrij veel kleine en ergerlijke foutjes te bevatten. Gek toch dat je die pas ziet lange tijd daarna. Je kan pas de laatste fouten er uit kieperen als de tijd daarvoor rijp is.

Gisteren tijdens de namiddag, de zucht van verluchting voorbij, was het de beurt aan de keuze van de voorflap van het nieuwe boek. Mijn keuze is gevallen op zwart-grijs-wit en een zwarte achterkant. Het ziet er voorwaar sexy uit. Ik kon het gisterenavond niet nalaten om nu en dan een blik te werpen op het resultaat en ook vanmorgen was dat zo goed als mijn eerste werk. Mooi, het zal perfect staan bij zijn andere vier broertjes.

En dan nog de inleiding. Een moeilijke opdracht. Vanmorgen heb ik toch wel 2 uur werk gehad om mijn intro te schrijven. Ik was er al weken mee bezig in mijn geest, maar alles uiteindelijk op een A-viertje getypt te krijgen, is toch andere koek hoor! Na één uur zwoegen had ik welgeteld 3 lijnen tekst. Een fles ketchup had er niets aan. En dan was de inspiratie er dan toch. Het resultaat mag er best zijn, dat was nu precies de boodschap die ik wilde meegeven aan mijn lezers. Zie me hier zitten glunderen!!

Het werk is nog niet af. Ik wil ook nog een nieuwe tekst voor de achterflap en pas dan kan het geheel naar de uitgever. Het ISBN-nummer moet ik trouwens ook nog aanvragen. Ik maak daar nog werk van in de loop van de dag.

Het resultaat oogt wonderbaarlijk. Ja. Ik weet het, eigen kind, schoon kind. Er zal wel iets van aan zijn. Maar tekstueel blijf ik stappen vooruit zetten. Ik zal het ooit nog kunnen…. Deel 5 bezit 677 bladzijden en is daarmee het dikste deel van de reeks met een vermoedelijke rugzijde van om en bij de 6 cm. Een turf van een boek. Ik kan niet wachten om het resultaat in levende lijve te zien en het aan jullie te kunnen voorstellen.

Ik haal toch met gemak de deadline van half september, zodat de geïnteresseerde lezers vanaf dan hun slag zullen kunnen slaan.

Nog een prettige voortzetting van jullie vakantie!

Ivan

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>