Een nieuw kleedje voor westhoek.net

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       2 years ago     486 Views     Leave your thoughts  

Zondag 31 mei 2015. Ik ben de voorbije dagen nogal in de weer geweest bij het opstarten van een nieuwe interface voor de teletijdsmachine. Toestanden van webdesign die voor een amateur als ikzelf niet altijd voor de hand liggend zijn. Ik ben soms nogal koppig van aard als het bepaalde zaken betreft en die eigenschap komt me in dergelijke ontwikkelingen altijd goed van pas. Dagen van vallen en weer opstaan, sukkelen en van nul herbeginnen zijn zowat de traditionele ingrediënten van elke ontwikkeling van het concept van mijn website Westhoek en ook dit keer is het niet anders geweest.

Tussen vrijdag- en zaterdagmiddag ben ik niet buiten geweest en heb ik, mijn nachtrust niet te na gesproken, ononderbroken gewerkt aan een nieuwe interface die wat extra gebruiksgemak zou moeten meebrengen voor mijn bezoekers. Ik moet hierbij verdorie goed op mijn tellen passen dat ik geen verbindingen stuk maak en mijn website voor mijn bezoekers niet naar de knoppen help. Een bijkomende complexiteit is zeker de omvang van de teletijdsmachine die ondertussen al 82 verschillende episodes telt en in totaal 3351 pagina’s.

Een nieuw kleedje maken voor het geheel is een kwestie van concentratie en van goed voorbereiden. Het zal vermoedelijk nog een dag of tien duren voor al hoofdstukken zullen overgezet zijn, maar toch kan ik jullie vanmorgen al de eerste hoofdstukken in primeur aanbieden. Het hoofdstuk ‘De Wonderjaren van Wervik’ dat in het najaar trouwens in boekvorm verschijnt, is vanmorgen bijvoorbeeld al getooid in deze nieuwe outfit. Een stukje groter beeld gaat gepaard met een filmstrip van alle andere pagina’s en samen vormen ze zo een gemakkelijk doorbladerbaar geheel. Op bezoek gaan in de geschiedenis wordt daarmee hopelijk een stuk gemakkelijker voor jullie.

Bezoek http://www.westhoek.net/P0200100.htm om jullie een beeld te vormen van de nieuwe interface. Hopelijk is deze vernieuwing spek naar ieders bek.

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>