Erg auto-ongeluk te Merkem

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       3 months ago     140 Views     Leave your thoughts  

(bij de Martjesbeek – 1 dode – 6 gekwetsten)

Woensdagavond rond 7 1/2 uur, gebeurde nabij Langewaede een erg ongeluk met een Oostendse toeristenauto die Engelsen voerde op frontbezoek. De auto kwam van Ieper richting Diksmuide afgereden en vervoerde 8 reizigers en de auto-geleider.

Bij de brug van Langewaede sloeg de auto opeens om. Een Engelsman bleef op de slag dood, de schedel gekloven op de tramlijn. Vier andere Engelse reizigers waren erg gekwetst waaronder 2 vrouwen, 2 andere vrouwen waren lichtgekwetst, de auto-geleider bekwam geen letsel.

Seffens werd heer dokter Thibaut van Merkem bijgeroepen die de gekwetsten de eerste zorgen toediende. Daarna werden de 5 ergst gekwetsten door H. Marcel Bruneel, garagist te Merkem, naar de kliniek van Oostende gevoerd.

Te Ieper waren twee Engelsen gebleven die zo aan het ongeluk ontsnapten. Het parket en ook de auto-geleider kwamen donderdagmorgen ter plaatse om de oorzaken van het ongeluk na te gaan.

Het lijk van de verongelukte Engelsman werd vrijdag gekist om vandaar naar Engeland overgebracht te worden.

Uit De Poperingenaar van 1930 – www.historischekranten.be

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>