Fijn van zinnen

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 year ago     394 Views     Leave your thoughts  

Vrijdag 30 december 2016. Tijd voor mijn dagelijkse inlassing. Waarom even geen update voor mijn lezers? Meteen een prima moment om al mijn volgers een vrolijk nieuw jaar toe te wensen. En daar vang ik meteen mee aan. Ik wens jullie allemaal een jaar vol plezier, inspiratie, bewogenheid, grappige en stoute gedachten, een flinke portie ondeugden, humor, gezondheid. Een jaar 2017 in vrede met jullie geliefden. Kinderen, ouders, partner, vrienden, collega’s.

Maak er iets van, een jaar waarvan je op 31 december 2017 zal kunnen terugblikken met een glimlach, en waarom niet met een gulle schaterlach. Zoiets van; ‘ik heb het toch maar gedaan hé.’ Als ik in de spiegel van het voorbije jaar kijk dan ben ik voor mezelf helemaal niet mistevreden. Ik ben behoorlijk schalks geweest, heb mijn inspiratie volop laten werken. Ik heb me vaak laten gaan. Soms cynisch, soms grappig en af en toe fijnzinnig. Wat een mooi woord trouwens dat laatste. Fijn van zinnen zijn past eigenlijk wel bij een schrijver. Ik hoop dat jullie dat ook wel vonden dat ik af en toe fijn van zinnen was.

Wie me volgt weet dat ik het plan opgevat had om te beginnen aan de redactie van mijn zesde boek van ‘De Kronieken van de Westhoek’. Wat een immens werk is dat toch telkens. Negen dagen geleden ermee begonnen en zeker nog een stuk of vijf te gaan. Alles herlezen. De fijnste bril gebruiken hiertoe. Kritisch zijn, spelling checken, zinsbouw. Uitkijken naar dubbele woorden. Vreemd toch hoe je een jaar na datum je teksten op een andere manier gaat bekijken. Precies alsof die ondertussen door iemand anders geschreven werden.

Boek nummer zes zal waarschijnlijk dertien episodes bundelen. Ik som ze even op: De kleinzonen van Clovis, Wonderlijke Histories van Vlaanderen, Het Debacle van Westrozebeke, Beroering in Ieper, Berichten uit Kortrijk, Johanna & Filips in de Storm, De Jeugd van Keizer Karel, Vogelvrij, De grote Kroniek van Keizer Karel, De Rechtbank in het oude Vlaanderen, Dagboek uit Ieper, Vreugdevuren in Veurne en tot slot Chronike van Elverdinghe. Ik weet nu al dat het nieuw boek om en bij de zevenhonderd pagina’s zal tellen. Als ik boven dit aantal ga, zal een van de vermelde kronieken pas in boek zeven verschijnen.

Iets om naar uit te kijken is zeker de eerste keer dat ik mijn nieuw boek in handen zal krijgen. Verwondering, magie, ontroering, verrassing, blijdschap, opluchting en toch een kritische blik op de nieuwe baby die zal klaar staan om tot bij jullie te geraken. Nog enkele weken geduld en we zijn weer zover. Ik kan niet wachten om deel zes aan jullie te kunnen voorstellen.

Tot volgend jaar! Natuurlijk weer een jaar met minstens tien nieuwe kronieken uit ons verleden. Gezondheid.

Ivan

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>