Ge zou ‘t weere aan de katte geven

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       9 months ago     259 Views     Leave your thoughts  

Passendale

Ge zou ‘t weere aan de katte geven. De tabakkwekers zien af gelijk een paard. Tabak drogen binst dat al de sluizen van de hemel openstaan, ‘t is peerdewerk. Nu zijn ze koppig tegen koppig en niettegenstaande het weer dat niet mee wil, toch zal de tabak drogen. Zo komt het dat de tabak gezwind op de wagen en terecht op de asten.

Daar hangt hij nu die leker die niet wil drogen en nochtans moet en zal drogen, met een licht vuurke onder ‘t achterste. Jamaar dat is gevaarlijk spel, de slippen laaien gemakkelijk en zo komt het dat er al twee asten aan ‘t laaien gerocht zijn. Gelukkig was de spuitebus aan d’hand en in een haai en een draai hadden onze pompiers er mee gedaan.

Die ook niet boffen met het weer zijn de zusters, de mannetjes en de wijvetjes van ‘t oudemanhuis. ‘t Regent door ‘t dak gelijk door een versleten paraplu. Maar het zal verbeteren. De kepers en pannen zijn gecommandeerd en tegen dat de maand omme is zal ‘t al in ‘t nieuwe zijn.

Nu; die brave mensen mogen wel dat hebben; ‘t is immers verre van plezierig te zijn, te moeten met een paraplu in uw bedde liggen. Peinst ge ‘t ook niet?

katte 1

Uit ‘Het Ypersche Volk’ van 15 september 1912
www.historischekranten.be

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>