Kinderlijkje gevonden in Ieper

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 year ago     608 Views     Leave your thoughts  

Kindermoord te Ieper

Een kinderlijkje gevonden in de vaart van Ieper naar Komen.

Twee kinders, Gaston en Antoinette Sergier waren donderdagmorgen rond 7 3/4 ure op het trekpad langs de vaart van Ieper naar Komen. Op ongeveer 150 meters der brug die over de weg naar Dikkebus ligt, al de kant van de woonhuizen Glissoux, bemerkten zij twee kleine handjes die uit het water staken en dachten dat er een pop ingeworpen was geweest.

Voorbijgangers, door de kinderen opmerkzaam gemaakt, misgrepen zich echter niet en bestatigden dat het niet een pop maar een kinderlijkje was. M. Van den Hende, bijgevoegde politiecommissaris, werd verwittigd en begaf zich seffens ter plaatse, vergezeld door de agent Samyn.

Het kleine lichaampje, dat op weinige afstand van de boord lag, was bovengehouden door het riet en werd seffens uitgetrokken. Na de eerste bestatigingen werd het naar het burgerlijk gasthuis overgebracht en Dr. Van Robaeys die het onderzocht, vond er geen spoor van gewelddaden op. Uit de neus kwam licht schuim en het lijkje was nog niet verstijfd.

Het is een kindje van mannelijk geslacht, rond de 5 tot 7 maanden oud schijnend. De gelaatstrekken zijn heel regelmatig en geen der kledingstukken dragen bijzondere tekens: op de slab is getekend; ‘Bébé’.

Het onderzoek over deze geheimzinnige zaak werd seffens ingesteld en het parket dat zich ook ter plaatse begaf, gaf seffens bevel in geheel de streek ernstige onderzoekingen te doen.

Men heeft vermoedens op een onbekende vrouw die met de trein van 7 3/4 ure uit Poperinge te Ieper zou toegekomen zijn. De vrouw zat echter reeds op de trein te Abele en moet dus van verderop gekomen zijn. Dit zijn echter enkel vermoedens. Een onderzoek werd te Poperinge vrijdag ingesteld, maar er werd niets ontdekt.

Uit ‘De Poperinghenaar’ van 1912 – www.historischekranten.be –

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>