Koe ontsnapt

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 year ago     467 Views     Leave your thoughts  

Stadsnieuws van Ieper

Dinsdag in de namiddag is er een koe ontsnapt van een vleeshouwer van onze stad. Het beest, door de troep volk die haar achtervolgde, opgejaagd, schoot in een soort van dolheid.

Op de Grote Markt gekomen, werd de genaamde B. Vuylsteke, commissionaris te Poperinge, door haar aangerand, omver geworpen, zijn kleren gescheurd en kreeg hij verscheidene zware kneuzingen toegebracht. Daarna is het beest de Torhoutstraat ingelopen en later vastgegrepen geweest zonder nog verdere ongelukken te doen.

De man, die nog maar pas van een ziekte opstond, was deerlijk om zien; men ontwaarde geen wonden maar het verschot zal hem zeker enige indruk maken en hem misschien voor nog van enige dagen zijn herstelling verachteren.

Niet te streng kunnen de stadsreglementen toegepast worden, want het is meestal door onoplettendheid dat zulke feiten plaats hebben.

Over enige dagen was het de koe van iemand anders, en gebeuren er niet altijd ongelukken dan is het zeker niet zeer aangenaam wanneer men, aan niets denkende, eensklaps bij het indraaien in een straat bijna door een dolle koe omvergelopen wordt.

Uit ‘ De Toekomst’ van 1863 – www.historischekranten.be –

koe

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>