Mijn grootste ambitie

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       2 weeks ago     117 Views     Leave your thoughts  

1 maart 2018. De hele week ijskoud buiten en grieperig vanbinnen. Vanaf morgen gaan we er even tussenuit naar warmere oorden en plan ik een beetje rust. Ik bedoel alleen maar dat er twee weken niet geschreven wordt. Met de lente in zicht lijkt het me een geschikt moment om even een update te brengen rond de stand van zaken met mijn ‘Kronieken van de Westhoek.’ Rond de jaarwisseling heb ik heel wat energie gestopt in mijn nieuwe sites geschiedenis.vlaanderen en kronieken.vlaanderen. Beiden brengen een eenvoudige oplijsting van alles wat ik al geschreven heb, zowel mijn inlassingen voor de blog samen met mijn 108 kronieken. Op één maand tijd is daardoor het aantal bezoekers aan mijn websites gevoelig gestegen. Het bewijst in elk geval dat eenvoud nog altijd de beste marketeer is.

Naast de vermelde websites heb ik een poging ondernomen om van mijn blog www.dekroniekenvandewesthoek.be een variante te maken in Facebook. Na een maand werk staat alles ook hier nu netjes online op de pagina https://www.facebook.com/kroniekenvandewesthoek/. Zo kunnen mijn lezers optimaal gebruik maken van de faciliteiten die Facebook ter beschikking stelt.

Mijn nieuw boek is ondertussen al zo goed als afgewerkt. Deel 7 van De Kronieken van de Westhoek verschijnt normaal gezien op 31/03/2018. De volgende twee weken herlees ik nog eens alles en dan volgt de release. Ik kan jullie nu al meegeven dat de nieuweling opnieuw een ferme turf is van 680 bladzijden. In de loop van maart zal ik hierover verder communiceren.

Als afsluiter wil ik het nog hebben over mijn grootste ambitie voor 2018. De Ieperse cultuurraad heeft op 14 februari haar zesde ‘Prijs voor Historische Publicatie van de Stedelijke Cultuurraad’ aangekondigd. Ik heb echt mijn zinnen gezet om die prijs in de wacht te slepen. Uiteraard zal dat enkel en alleen afhangen van de kwaliteit van het werk dat ik zal inleveren en wil ik zeker niet de wagen voor het paard spannen. Toch wil ik mijn ambitie niet wegsteken: mijn ‘Dagboek van Augustijn’ moet hoge ogen gooien bij de jury die daarover zal beslissen. Ik heb zeker nog drie maand tijd nodig om alles neer te schrijven en te redigeren.

Ik geef misschien nog even kort aan dat het hier gaat om de transformatie van een handschrift geschreven in Ieper tussen 1562 en 1595, een dagboek dat het dagelijkse leven in onze stad op een nooit geziene manier heeft beschreven. De opdracht is immens, het gebruik van nogal wat verouderde woorden geeft aanleiding tot veel oponthoud in het schrijven, maar het voorlopig resultaat mag er nu al best zijn. Als alles volgens planning verloopt zal mijn ‘Dagboek van Augustijn’ einde van dit jaar in de boekenzaak liggen als zijnde het achtste boek in de reeks van ‘De Kronieken van de Westhoek’. Ik heb tijd tot 18 juli om het boek in te dienen bij de cultuurraad. Er staan me nog veel weken van volgehouden inspanning te wachten.

Maar nu ga ik me eerst nog voor twee weken onderdompelen in de afwerking van mijn zevende deel. Augustijn mag nu wachten tot 16 maart. Misschien nog dit: de dagelijkse inlassingen in mijn blog blijven onveranderd verder gaan: elke nieuwe dag is een nieuwe story uit de Westhoek! Hopelijk doe ik mijn volgers en lezers enig plezier met deze update.

Ivan

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>