Ontwerp van het nieuw stadhuis van Poperinge

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in  ,      1 year ago     642 Views     Leave your thoughts  

Ontwerp van het nieuw stadhuis en van de nieuwe postburelen van Poperinghe

Wij geven hier een afdruksel van het aangenomen plan van de nieuwe postburelen en het nieuw stadhuis waarvan de werken binnen een paar maanden in onze stad zullen beginnen.

De gebouwen zullen zoals wij reeds gezegd hebben, dezelve plaats nemen welke zij nu bekleden. Het zicht dat hier gegeven wordt, is de voorgevel van beide gebouwen. Rechts is het postbureel.

In ‘t midden een ijzeren poort die toegang zal geven naar het kazern der pompiers en links het stadhuis. De lengte der gebouwen op de markt zal van 30 meters zijn; in de Schaalstraat 27 meters, de hoogte van de toren van het stadhuis zal van 40 meters zijn en deze zal derwijze gemaakt worden om desgevallend er een klokkenspel (carillon) te kunnen in hangen.

Het plan gemaakt door M.J. Coomans van Yper, is zeer wel opgevar en de uitvoering ervan zal een schone verbetering zijn voor onze stad en tot eere strekken van onze heer burgemeester en ons katholiek gemeentebestuur.

Uit ‘De Poperinghenaar’ van 1908 – www.historischekranten.be –

stadhuis

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>