Poespoes

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 year ago     350 Views     Leave your thoughts  

Ga maar eens door het leven als hond met een naam als ‘poespoes’

Zuivere hondendiscriminatie van lang geleden…lees maar in de krant van 1899. Niet te verwonderen dat de ratten van toen er wel mee konden lachen…. En dan nog de precisie van de chronometers van die tijd. Tot op de halve seconde kwam het aan….

Wedstrijd voor honden rattenpakkers

In de herberg ‘Antwerpen’ van deze stad heeft een wedstrijd plaatsgehad voor honden rattenpakkers, ingericht door de heer Baeckenland Simulateur!

Er waren veel liefhebbers opgekomen en de wedstrijd is hevig geweest tussen de talrijke honden die er aan hebben deelgenomen.

De werkzaamheden van de jury, voorgezeten door de heer Emiel Delbove, hebben de algemene goedkeuring verworven.

De eerste prijs werd toegekend aan een rattenpakker uit Roeselare, de tweede en de derde prijzen aan Max en Tom van onze stadsgenoot de heer Arthur Smidt, en de laatste prijs of ‘accessit d’encouragement’ aan ‘Pouspous’ van de heer Livinus D…… die in vierenzestig seconden en half zijn eerste rat heeft kapot gemaakt, en de drie andere heeft laten lopen.

Uit ‘Het Weekblad van Ijperen en het Arrondissement’ van 29 april 1899.
www.historischekranten.be

 

rattenpakkers

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>