Verbroedering bij ‘De Vrije Wolken’

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in  ,      1 year ago     425 Views     Leave your thoughts  

Sint-Jan bij Ieper

Zondagnamiddag kwamen een tiental leden van de rokersgilde ‘De Vrije Wolken’, gevestigd bij H. Waterbley ter herberg ‘Het Museum’, Boomgaardstraat Ieper, verbroederen met de leden van de onlangs gestichte rokersgilde ‘De Ware Rokers’ gevestigd bij R. Sinaeve alhier.

Na een welkomgroet van de heer voorzitter Vermeulen C. aan de bezoekers, werd een combatroking tussen de leden van de twee gilden aangevangen.

Twee schone prijzen waren te winnen, één voor Ieper en één voor Sint-Jan. De roking werd door menigvuldige toeschouwers met belangstelling gevolgd en er werd flink gerookt.

Sint-Jan behaalde de overwinning. Makker Jules Lemaire rookte 1.23 uur aan 3 grammen tabak tegen Lucien Dolfen van Ieper met 1u10. De gelukkige overwinnaar werd door allen hartelijk geluk gewenst en het klonk er luidruchtig toe; ‘leve onze Juul en hij mag er wezen!’.

Onder het roken van van menig smakelijke pijpen, het zingen van enige flinke liederen en het ledigen van menig potje liep het feestje ten einde en in de beste gemoedstemming namen de bezoekers afscheid.

Dank Ieperlingen, en tot bij de revancheroking.

Een die er bij was.

In ‘Het Ypersch Nieuws’ van 1925 – www.historischekranten.be –

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>