Vreselijk moto-ongeval te Vlamertinge

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       5 months ago     401 Views     Leave your thoughts  

Maandag, in de vooravond kwam J. Deneire van Poperinge, met paard en koets van Ieper naar Poperinge.Niet ver van de herberg Breda, dicht tegen Vlamertinge, zag hij een motorfiets ontredderd ten gronde liggen en een tiental meter verder, aan de zijkant van de baan, zag hij een man bewusteloos en gekneusd uitgestrekt.

Deneire ging er naar toe en herkende de heer Hector Moerkerke, houthandelaar te Poperinge.

Er had seffens een kleine samentroeping plaats en M.G. Devos, brouwer te Poperinge die in Vlamertinge was, kwam in auto toegereden Met alle mogelijke voorzorgen werd M. Moerkerke, die zeer ernstig gekwetst was in de auto neergelegd en naar het gasthuis in Ieper overgebracht.

Met het eerste opzien oordeelde de geneesheer zijn toestand hopeloos: er was niets gebroken aan armen of benen, maar de hoofdschedel was ingedrukt. Het slachtoffer moet een schromelijke val gedaan hebben en vlak op het hoofd neergestuikt zijn.

Een bijgeroepen priester diende hem de H. Olie toe en rond 11 uur van de avond is M. Moerkerke aan zijn wonden bezweken. Hij laat een weduwe met 4 kleine kinderen achter.

Niemand heeft de ramp zien gebeuren, en ongetwijfeld heeft men hier met een treurig ongeval te doen. De politie heeft het gebruikelijk onderzoek ingesteld.

Donderdagmorgen heeft de begraving plaats gehad te Poperinge, onder toeloop van een overgrote menigte.

Uit de krant van 1922 – www.historischekranten.be –

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>