Vreselijk verkeersongeval te Steenkerke

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       6 days ago     99 Views     Leave your thoughts  

Zes zwaar gewonden

Einde der week en ‘s zondags is er een echte toevloed van Franse auto’s langs onze wegen en voornamelijk deze komende uit het noorden van Frankrijk. In die omstandigheden deed er zich zondag een verschrikkelijk auto-ongeluk voor op de weg van Ieper naar Veurne, op het grondgebied van Steenkerke.

Twee auto’s van Franse nationaliteit zijn er in botsing gekomen op het ogenblik dat de ene de andere wou voorbijsteken. Het is nog niet juist uitgemaakt in welke omstandigheden het ongeluk zich heeft voorgedaan.

In de auto die wou voorbijsteken bevonden zich 5 personen uit Rijsel. Na de andere gegrepen te hebben, kwam het eerste voertuig met geweld tegen twee bomen terecht die langs de baan staan.

Vijf zwaar gewonde personen werden uit het puin van de auto gehaald en in allerijl naar de kliniek van Veurne overgebracht. Hun toestand wordt als ernstig aanschouwd. Een van de inzittenden heeft een breuk aan het bekken terwijl een andere man verscheidene ribben ingeduwd heeft.

Een vrouw werd uitgehaald met een gebroken been en een andere vrouw heeft het aangezicht verminkt en het kinnebakken ingeduwd. De vijfde persoon klaagt over inwendige pijnen.

In de andere wagen die op de tramlijn geduwd werd, kwam men er gemakkelijk van af. Twee vrouwen werden door glasscherven licht gewond. Het onderzoek wordt geleid door de heer rechter Soetens en door de heer Vandenbogaerde, procureur des konings.

De namen van de slachtoffers
In de voorbijstekende auto hadden plaats genomen Marcel Pernaud van Templeuve, Michel Ledru, Valentine Trolin, echtgenote Ledru, Suzanne Ledru en vrouw Pernaud. Deze laatste is het er ergst aan toe. In de andere auto waarvan de inzittenden zo erg niet toegetakeld zijn bevonden zich Olibert Lemant uit Robaais, alsook Mariette Magin die van deze groep het zwaarst gewond is. Het parket kon de autovoerder Pernaud nog niet ondervragen.

De toestand van de slachtoffers
Na enige dagen zorg in de kliniek van Veurne heeft men toch hoop de slachtoffers te kunnen redden. Het 13-jarig meisje mag reeds het gasthuis verlaten en de toestand van de andere gekwetsten is ook verbeterd.

Uit ‘De Poperingenaar’ van 1935

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>