Vreselijke moord te Dadizele

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 year ago     508 Views     Leave your thoughts  

Een ijselijke misdaad is zaterdag tussen Dadizele en Geluwe gepleegd.

Een meisje van een elftal jaar, E. Nuyten, was ‘s morgens naar de school gegaan en het moest bij de schoenmaker 75 centiemen dragen voor vermaakte schoenen.

Het kind had de gewoonte met andere knapen de weg af te leggen. Die dag echter was het alleen en de vader, het niet ziende terugkomen, is tegen de avond naar zijn dochtertje op zoek gegaan.

In het bos waar hij doortrekken moest heeft hij haar deerlijk vermoord gevonden. Het had nog de elastieken rond zijn beentjes, maar de kousen waren verdwenen. In haar zakken vond men nog de 75 centiemen. Het parket is ter plaatse geweest en is een onderzoek begonnen. Maar tot nu toe is men er niet in gelukt om het spoor van de moordenaars te ontdekken.

Zware vermoedens, zegt men, wegen nochtans op een negentienjarige jongeling uit de buurt, maar dat zijn enkel gissingen en men schijnt nog verre van die beschuldiging met bewijzen te kunnen staven.

Hopen we echter dat de politie de misdadigers allichte in ‘t net zal hebben om ze loon naar werken te geven. Het ware maar juist en wel besteed ook.

Uit ‘Het Weekblad van Ijperen en het arrondissement’ van 30 december 1888.
www.historischekranten.be

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>