Werken aan de vaart van Hollebeke

Posted by  ivan.vanherpe@westhoek.net   in       1 year ago     447 Views     Leave your thoughts  

Reeds verscheidene malen spraken we over deze werken en heden geven wij er een paar zichtjes van. Het eerste stelt de brug voor zoals zij in het begin van deze week was nadat men de stenen leuning had afgebroken omdat men voorzag dat ze ging invallen.

De twee steunders waarop de brug rust, zijn reusachtige gemetste blokken die 12 meter diep in de grond zitten. De rechterpijler was zaterdag 1m60 in de grond gezakt en zondag was hij 30 centimeter gebarsten aan de voet. ‘s Avonds was die barst al 60 centimeter groot.

Dinsdagmorgen viel de brug gedeeltelijk in. Men ziet op de tweede prent hoe de steunders gebarsten zijn en welk deel inviel. Het huis dat men hier ziet , is thans onbewoond. Overal zijn de muren gebarsten en men verwacht zich elk ogenblik aan zijn instorting.

De brug was 108 meter lang en scheen nooit te kunnen begeven. Veel volk is deze week deze ramp komen bekijken. Men rekent de schade op ongeveer een miljoen.

Uit ‘De Poperinghenaar’ van 1913 – www.historischekranten.be –

h1

h2

No Comments

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

You can use these tags:   <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>